• Welcome, Guest. Please login.
 

"Invalid battery" in Rokr E2

Started by Subin, May 12, 2009, 08:37:39 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Subin

Hi, my rokr E2 showing "Invalid  battery" after flashing. I have checked with another battery & flashed stock f/w but getting same. I think problem is in the PDS area. Any idea/help?

wulong


denis_mais

June 03, 2009, 03:45:23 AM #2 Last Edit: June 04, 2009, 05:17:45 PM by Denis Fernandes
1st sorry for my bad english :p

2 - download this

FW_4_solve_the_QTopia_FW_PROBLEM_(by_NestorM)
http://www.4shared.com/file/109256375/cb285c36/FW_4_solve_the_QTopia_FW_PROBLEM__by_NestorM_.html

BP Part R564_G_12.01.48P
http://www.4shared.com/file/109195752/31a2338a/R564_G_120148P.html

BootLoader 02.35R
http://www.4shared.com/file/109195372/49df9d4/gsm_sumatra_mbm_flash_0235R.html

MP MotoZine2
http://www.4shared.com/file/56918957/49d3b3d5/MotoROKR_ZINE2.html

3 - flashing FW_4_solve_the_QTopia_FW_PROBLEM_(by_NestorM)
obs. the cellular one comes back to recharge the battery, however it will be without system, therefore this flash it removes everything

4 - After the ending of the Flash desconect the cellular one of the PC, removes the battery, waits 10s, reverse speedit places the battery and it connects the device in 2° boot.

5 - flshing BP Part R564_G_12.01.48P on 2° boot

6 - obs. after the 100% RSDLite normally asks for pra you to bind to the telephone maualmete, deconecte the handle usb, removes the battery, waits 10s, recoloque the battery and connects the device in the 1° boot

7 - flashing BootLoader 02.35R on 1° boot

8 - And flashing MP MotoZine2

Soon now you can pass any FW or MP of its preference.

credits for: NestorM, Arkanjo and me (Denis)

oginall post http://www.gsmmasters.com.br/forums/showthread.php?t=11323 by me

keaglez

Really nice.. Thanks for the tutorial... :)
Best regards,
Jeffri H.


Subin

June 10, 2009, 08:02:03 AM #4 Last Edit: June 11, 2009, 04:43:21 PM by sbn_return
T
hanks bro..but is this process for captioned problem? because this process is not working for me.

BTW, I got a solution from here: http://forum.gsmhosting.com/vbb/archive/index.php/t-498229.html
-----------------------------------------------------------------------------------------
Those, who got "Invalid battery" issue after repairing IMEI on the models A1200, E2 and E6, to resolve it, please perform the following steps.


Flash the phone with the same or the nearest higher version of *.pcf file using SCout flasher.
Apply IMEI patch using SmartMoto v3.08, or higher version and restore the correct number.


Alternatively

Flash the phone with boot file E6_boot_9.8.2.mfw using SmartMoto v3.08, or higher version.
Flash the phone with the same or the nearest higher version of *.pcf file using SCout flasher.
--------------------------------------------------------------------------
But i have to use smart moto for this process & another problem is if I flash anothe f/w then i have to apply this process again...

pcmarket

Itself the steps but when I connect the phone in the second boot not recognize me the computer

Nyaa~

hello from Russia ^^

pls help me.. the same problem - invalid battery. i flashed some BP (don't remember) and this began.. i changed a lot of AP&BP but nothing changed.. still Invalid battery. also tried FW_4_solve_the_QTopia_FW_PROBLEM_(by_NestorM). pls help noob ^^''

Subin

Quote from: Nyaa~ on July 12, 2009, 09:11:13 AM
hello from Russia ^^

pls help me.. the same problem - invalid battery. i flashed some BP (don't remember) and this began.. i changed a lot of AP&BP but nothing changed.. still Invalid battery. also tried FW_4_solve_the_QTopia_FW_PROBLEM_(by_NestorM). pls help noob ^^''


Only above process with smart clip is working for me.

Nyaa~

July 12, 2009, 06:20:57 PM #8 Last Edit: July 14, 2009, 08:10:28 PM by tegezan
sh*t.. maybe some other way? by the way, why does changing BP cause such a problem?

Nyaa~

what? nobody can offer a solution? looks like i'll have to buy a new board.. it will solve not only this problem.. T_T

Polar_BearXL

Quote from: Nyaa~ on July 14, 2009, 10:34:47 AM
what? nobody can offer a solution? looks like i'll have to buy a new board.. it will solve not only this problem.. T_T


Easy, BP usually are vital part in ROKR E2, consider it as your BIOS in computer, while AP is your OS, when we change anything in BP, it change how you handle the zone limitation, etc2, including battery, like BIOS taking care your PC, that is why. if you had a hard time understanding above tutorial, it goes like this :

1. obtain the file told above
2. flash FW_4_solve_the_QTopia_FW_PROBLEM_(by_NestorM) in your first bootloader
3. after it shows PASS, disconnect, and turn it off, take out it's battery, let it for at least 10 second
4. put the battery back, turn it on into the second bootloader, and flash R564_G_12.01.48P
5. wait till finished, turn off again, take battery off again, let it for 10 second.
6. put the battery back, turn it on into the first bootloader and flash MP MotoZine2.

That's it.

Nyaa~

July 15, 2009, 12:01:53 AM #11 Last Edit: July 15, 2009, 12:17:57 AM by Nyaa~
i understood it but didn't do it, because i always did smth like that.. ok i'll try it now, i hope it works

by the way - thanks beforehand (is it correct to say so?) man :)

Nyaa~


Nyaa~

haha.. i fixed it! that was too easy - after i done written up, i was flashing BP fnd phone turned off (bat. low). when i charged it and turned ph. on, in wrote BP NOT READY. i just flashed BP and it works!!!

Polar_BearXL

Quote from: Nyaa~ on July 15, 2009, 11:46:27 AM
haha.. i fixed it! that was too easy - after i done written up, i was flashing BP fnd phone turned off (bat. low). when i charged it and turned ph. on, in wrote BP NOT READY. i just flashed BP and it works!!!


Congratulation then